Πώς παίζει ο Coco Gauff για να κερδίσει

να παίζει για να κερδίσει ή να παίξει για να μην χάσει

Υπάρχει πραγματικά μια διαφορά;

Τελικά, και οι δύο νοοτροπίες επικεντρώνονται στο ίδιο ακριβώς πράγμα, σωστά;

Το υποκείμενο στυλ μπορεί να είναι να κερδίσει, ωστόσο κάθε νοοτροπία επικεντρώνεται σε εντελώς διαφορετικές στρατηγικές.

Το να παίζεις για να κερδίσεις οδηγεί σε πολλές νίκες από το να παίζεις να μην χάσει.

Από την άλλη πλευρά, είναι σχεδόν αδύνατο να κερδίσετε όταν εστιάζετε στην προσπάθεια να μην χάσετε.

Πώς είναι ακόμη δυνατό;

Στην έρευνα τένις, ένας παίκτης τένις προσδιορίζει το υποκείμενο πρόβλημα, καθώς επιδιώκει ακριβώς πώς να καθιερώσει την καλύτερη νοοτροπία για να κάνει πολύ περισσότερες νίκες:

«Πώς παίζω επιθετικά καθώς και σοφός καθώς και να μην παίζω δοκιμαστικό, αφού δεν θέλω να χάσω;»

Πραγματικά παίρνετε στην καρδιά του προβλήματος καθώς και τον προσδιορισμό της επίδρασης κάθε νοοτροπίας. Το “παίζοντας να μην χάσει” είναι μια νοοτροπία που βασίζεται στον φόβο. Προσπαθείτε να αποτρέψετε την παραλείψεις καθώς και να κάνετε λάθη.

Όπως εντοπίσατε, παίζοντας για να μην χάσετε τους αιτίες σας να παίξετε δοκιμαστικό καθώς και να μην αναλάβετε κινδύνους. Εδώ, αντιδράτε σε αυτό που κάνει ο αντίπαλός σας αντί να υπαγορεύει το παιχνίδι στο γήπεδο.

Η νοοτροπία “παίζοντας να μην χάσει” βάζει τον αντίπαλό σας στο κάθισμα του οδηγού καθώς και τους δίνει την άκρη στον αγώνα.

Η νοοτροπία “παίζοντας για να κερδίσει” επικεντρώνεται αποκλειστικά σε ένα σημείο καθώς και αυτό είναι το σημερινό σημείο. Μπορείτε να θυμάστε πολλούς παίκτες, προπονητές καθώς και ψυχικούς προπονητές να αναφέρονται σε αυτή τη νοοτροπία ως νοοτροπία Go-for-it.

Με την απελευθέρωση του μυαλού σας για να παίξετε, πιστεύετε για τη μέθοδο σας για κάθε σημείο. Κάνετε πολύ περισσότερες νίκες όταν είστε σε θέση να παίξετε ελεύθερα και επιθετικά αυτή τη στιγμή.

Πώς ενσωματώνει ο παίκτης της Excursion για να κερδίσει τη νοοτροπία σε ανταγωνιστικούς αγώνες;

Στο Australian Open του 2020, ο Νο 67 Coco Gauff μίλησε για το πώς επικεντρώνεται στο να παίζει για να κερδίσει.

Gauff: “Πιστεύω γενικά ότι η νοοτροπία μου δεν ήταν πάντα τίποτα να χάσω πραγματικά. Ακόμη και όταν ήμουν σε juniors, παρόλο που ήμουν αρκετά υψηλή, καθώς ήμουν τεχνικά σκοπευτή να κερδίσω, εξακολουθούσα να αισθάνθηκα ότι δεν είχα τίποτα να χάσω. Το αισθάνομαι ακόμα τώρα. Πιστεύω ότι η νοοτροπία μου είναι ότι πρόκειται να πολεμήσω. Αν χάσω, ο κόσμος δεν πρόκειται να τελειώσει. Θα έχω έναν ακόμη αγώνα ίσως περίπου μια εβδομάδα περίπου. Πιστεύω ότι είναι λιγότερη πίεση να κερδίσετε. Νιώθω σαν για μένα, δεν προσπαθώ να κερδίσω τόσο πολύ, ωστόσο, προσπαθώντας να παίξω το καλύτερο τένις μου στο γήπεδο. Η νίκη έρχεται με αυτό αν παίζω καλά. ”

Μπορείτε να προσφέρετε με την πίεση εάν δεν εστιάσετε στη νίκη ή να χάσετε.

Δεν έχετε πραγματικά τίποτα να χάσετε. Η απώλεια δεν είναι τίποτα για την ανησυχία. Κανένας παίκτης στο τένις δεν ήταν αήττητο καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Εάν εστιάσετε στο να μην χάσετε, τότε η απώλεια είναι ένα προκαταρκτικό συμπέρασμα.

Πώς παίζετε για να κερδίσετε;

Πρώτον, σταματήστε να τονίζετε για το αποτέλεσμα. Η εστίαση στη διαδικασία θα φέρει τη νίκη.

Δεύτερον, έχετε μια μέθοδο ή ένα σχέδιο παιχνιδιού που βασίζεται στα δυνατά σας ως παίκτης. Απαιτείται να έχετε τον έλεγχο των σημείων για να παίξετε καλά;

Τρίτον, πρέπει να χτυπήσετε έξω στη σφαίρα από την αρχή του αγώνα. Αυτό δείχνει ότι δεν μπορείτε να καθοδηγήσετε ή να πιέσετε τα πλάνα σας. Swing ελεύθερα καθώς και εξαρτάται από τα εγκεφαλικά επεισόδια σας – ακόμη και αν χάσετε.

Recent Comments

No comments to show.

Categories

Back To Top